Wanden

Bij wanddiktes 68mm en 90mm heeft het hout een erg robuustere uitstraling, hogere isolatiewaarde en meer stevigheid.

Dubbelwandig heeft een spouw van 10cm waarin isolatiemateriaal geplaatst kan worden, dit heeft een enkelwandig huisje niet. Dubbelwandig is geïsoleerd en daarmee in alle seizoenen te gebruiken.

Ja, dat kan. De “oortjes” worden dan voorzien van 6cm isolatiemateriaal. Er komt een geraamte van hout tegen de wand aan met de Z-profielen. Hierdoor kan het hoofdgebouw/houtstapelbouw zijn natuurlijke werking behouden, zonder dat de wandbekleding hier iets mee te maken heeft. Uiteraard kan de blokhut ook aan de binnenzijde ge:isoleerd worden.

Wij adviseren een dubbel dak wanneer een tuinhuis dubbelwandig 34mm of 44mm is. Warme lucht stijgt waardoor de meeste warmte verloren gaat via het dak. Wanneer een klant kiest voor dakpannen of dakpanplaten, dan hoeft een dubbel dak niet perse. Je kan dan ook werken met PIR isolatieplaten, waarbij de dakpan of dakpanplaat er boven aangebracht wordt. Bij dakpanplaten heb je te maken met meer gewicht waardoor de gordingen tegen een kleine meerprijs dikker/verzwaard moeten worden.

28mm, 34mm, 44mm, 68mm, 90, dubbelwandig 34mm + 34mm & dubbelwandig 44mm + 44mm.

Isolatie

Een enkel dak is het goedkoopst. Daarna een enkeldak met dakpanplaten, daarna een dubbel dak en de duurste variant is een dak met isolatie met dakpannen.

De isolatie voor de vloer bestaat ook uit harde isolatieplaten. Eerst komt er een dampdichte folie, vervolgens het isolatiemateriaal en als laatste een kleine luchtspouw. De isolatie wordt vaak tussen de funderingsbalken/liggers geplaatst.

Het isolatiemateriaal bestaat uit glaswol. Glaswol fungeert goed voor zowel warmte als geluid. Deze platen zijn in verschillende diktes te verkrijgen. Namelijk: 6cm / 7cm / 10cm dik.

Isolatieplaten zijn “harde” platen die in de spouw aangebracht worden. De isolatieplaat word met een schroef vastgezet zodat deze niet naar voren kan hellen.

Impregneren:

Bij impregnatie van hout wordt het hout voorbehandeld met een chemisch product, bestaande uit staal en verf. De impregnatie dringt tot een paar millimeter in het hout.

Bij dompel wordt het houtpakket in een bad gedompeld. Hier blijft het een tijdje in liggen. Het hout kan nu zoveel mogelijk impregneermiddel opnemen. Vers hout is vochtig dus het hout neemt niet veel impregneermiddel op. De kwaliteit hangt dus af van het vochtgehalte in het hout.

Bij drukimpregnatie wordt het impregneermiddel in het hout geperst. Dit gebeurd in een grote ketel. De ketel word vacuum getrokken, vervolgens wordt het impregneermiddel erbij gedaan. Als de ketel vol is word er druk opgezet. Dit wordt door een computer geregeld. Na het impregneren heeft het houtpakket een flinke droogtijd nodig. Een huisje van 19mm en 28mm heeft een droogtijd van 4 á 5 weken. Een blokhut van bijv. 44mm heeft een droogtijd van ong. 7 á 10 weken.

Dat is afhankelijk van de wanddikte van het huisje. 28 mm = ca. 4 á 5 weken.

Een blokhut van 34mm / 44mm etc. = ca. 7 á 10 weken.

Ja, het huisje kan nog geschilderd / gebeitst worden.

Dak

Een platdak is niet helemaal plat. Het dak loopt iets schuin af waardoor het water weg kan. Door de boeidelen is het niet te zien dat het dak schuin af loopt en oogt deze dus als een plat dak.

EPDM is een rubber soort

Zadeldak, Platdak, Lessenaarsdak, Drentsekap, Wolfskap, Schilddak en Pyramide da

Als er wordt gekozen voor dakpannen of metalen dakpanplaten kan het isolatiemateriaal er onder geplaatst worden. ( tussen de verhoogde tengels). Tussen het dakbeschot en isolatiemateriaal wordt een dampdoorlatende folie aangebracht en aan de bovenkant een dampdichte folie.

Dakshingles (leverbaar in diverse kleuren), metalen dakpanplaten, dakpannen ( Keramische of Betonnen), EPDM, onduvilla dakpanplaten (bitumen).

Dakshingles worden op het dak gelegd en vervolgens met spijkers aan het dak bevestigd. Ze liggen over elkaar heen. Er zit een een soort lijmlaagje op de shingles dat smelt door de warmte van de zon. Hierdoor kunnen de dakshingles niet weg waaien.

Eerst wordt de folie geplaatst op het dakbeschot. Daarna komen de panlatten en tengels. De dakpannen worden vervolgens opgehangen aan de panlatten.

Keramiek dakpannen blijven langer mooi omdat een keramische dakpan superhard gebakken is. Hierdoor hecht er minder snel vuil aan de dakpan. Ook komt er geen vocht in de dakpan omdat het keramisch is. Een betonnen dakpan verkleurt sneller omdat deze onderhevig is aan vocht en ruw is waardoor vuil makkelijker vast blijft zitten.

Standaard zwart, groen en rood. Bij enkele merken heeft u ook nog de keuze uit bruin en blauw.

Wij werken een EPDM dak af met een aluminium daktrim.

Fundering

– Hardhouten ringbalk + draaipalen (Schroeffundering).

– Betonplaat storten.

– Betonnen opsluitbanden.

– Hardhouten ringbalk + piketten

Hierbij wordt een paal/piket van tussen de 1 en 2m in de grond geslagen. Boven op deze paal/piket komt dan een hardhouten ringbalk. De ringbalk fungeert dan als fundering.

– Betonplaat storten

Er wordt eerst minimaal 10 cm grond weggegraven en vervolgens wordt er aan de randen een mal gemaakt. Hier komt een zandlaag van 10 cm in en daarna vloeibaar cement van 10 met wapening. In sommige gevallen wordt de betonplaat totaal 20cm dik. Dit doen we vaak bij een betonplaat waar bijvoorbeeld een auto in moet komen te staan. Dan heb je ook dubbele wapening. Verstandig is om de betonplaat een paar centimeter hoger dan het maaiveld te laten uitkomen.

– Betonnen opsluitbanden

Dit is de meest gebruikte vorm voor kleinere tuinhuizen. Bij deze techniek wordt een opsluitband/ stoepband geplaatst in een sleuf in de grond. De opsluitbanden zijn in verschillende maten te verkrijgen. Bijvoorbeeld 6cm breed en 20cm diep/hoog, je hebt ze ook breder en dieper. Hoe dikker, hoe beter. Tussen de opsluitbanden heb je te maken met een zandbed die wordt aangetrild en vervolgens met betontegels wordt opgevuld.

Vragen over de bouw

Houtstapelbouw is een bouwsysteem waarbij door middel van het opstapelen van wandbalken een wand ontstaat. Wij leveren dit in 3 systemen zoals de traditionele hoekverbinding, Prima-systeem en Pro-systeem. Het Prima-systeem en Pro-systeem wordt bij ons aangeboden als tuinhuis

De hoekverbindingen bij een blokhut zijn meestal +- 10 cm.

Gemiddeld 6 tot 12 weken na orderbevestiging en aanbetaling. Onze standaard modellen hebben een kortere levertijd dan onze maatwerk producten. In het hoogseizoen kan de levertijd langer zijn en in de wintermaanden kan de levertijd korter zijn.

PVC dakgoot en zinken dakgoot.

Geimpregneerd vuren, hardhout en Douglashout.

Een vloer wordt altijd geplaatst op een balksysteem. Hierdoor worden de vloerpanelen “zwevend” geplaatst.

Gordingen zijn balken waar het dakbeschot op vast word gemaakt.

De nokhoogte is het hoogste punt van het dak.

Onze bouwwerken worden standaard geleverd als bouwpakket, verpakt op een grote pallet. De pallet is gesealed in plastic. Een tuinhuis bestaat uit meerder pakketten i.v.m. het verdelen van het gewicht.